Жури в Първи национален театрален фестивал “Театрални искри“

Милена Мавродинова – председател на журито
Средно си образование завършва в гр. Шумен със специалност музикална педагогика с пиано, след което работи като стажант актьор в Куклен Театър Ловеч и Куклен Театър Шумен. През 2000 г. завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа по Куклена режисура на проф. Николина Георгиева.
Поставяла е театрални постановки в  Драматичен театър „Любомир Кабакчиев“ Казанлък,  ДТ Перник, Куклен театър – Търговище, Куклен театър Ловеч, ДКТ - "Васил Друмев“ Шумен, Общински театър „Възраждане“, ДКТ – Силистра, ДКТ,   „Иван Радоев“ – Плевен. Сред направените постановки са: „Пепеляшка“, „Трите прасенца“, „Аладин“, „Магарешката кожа“, „Пощенска приказка“, „Красавицата и звяра“, Безценното камъче“, Лакомият змей“, „Ряпа, ама тиква“, „ Ах този змей“ и редица други.
От 2013г. играе  в Театър Карлсон, който има зад гърба си десетки международни турнета сред българската общност в чужбина.
От 2016  работи като куклен режисьор в ДКТ „Иван Радоев“ гр. Плевен.
Води занимания по театър с деца в 151-во СОУ „ Св. София“  гр. София.
Автор на драматургии за куклен театър.

Гергана Змийчарова
Средното си образование завършва в Училището по изящни изкуства „Илия Петров“ в София. Завършва фотография в НБУ, след което и магистърската програма на университета - Актьорско майсторство, режисура и сценография за театрални и аудиувизуални изкуства.
Започва професионалния си път на актриса през 2012 г. на сцената на Драматичен театър „Рачо Стоянов“, Габрово. В същата година за ролята на Жулиета в „Ромео и Жулиета“ има номинация за ИКАР`2013.
През 2014 г. е част от трупата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“, Благоевград. 
Като актриса на свободна практика между 2015 и 2017 г. играе ролята на Галгют в кукления спектакъл за възрастни „Жокер“ по „Училище за шутове“, Жана в „Жана д'Арк“ по „Чучулигата“ от Жан Ануи и Мама в документалния спектакъл на сдружение “Кома Луденс” - „Мама и татко“. Номинирана е за ИКАР`2015 в категория “Водеща женска роля” за ролята на Жана в „Жана д'Арк“.
От 2017г. е в трупата на Народен театър „Иван Вазов“, където дебютната й роля е Милкана в „Майстори“ от Рачо Стоянов.
Освен талантлива актриса, Гергана Змийчарова е прекрасен фотограф и художник и част от екипа на популярното сутрешно предаване „На кафе”.

Димитър Гавраилов
В периода 1993 - 2000 година е част от актьорския състав в Театър „Искра”,  след което става част от трупата на Държавен куклен театър - Видин. През 2003 година започва работа в Държавен куклен театър - Габрово като актьор -кукловод. За кратко е част и от трупата на Държавен куклен театър - Силистра. От 2008 до 2013 година ръководи и играе в създадения от него „Пътуващ куклен театър Гавраилов“.
От 2013 година е  част от трупата на Общински театър „Любомир Кабакчиев”, гр. Казанлък с множество театрални роли зад гърба си.
Част от биографията му са и авторските постановки - „Приключение в зимната гора”, „Премислени измислици”, „Вълчо от приказките" и др.
Създател и ръководител на младежки арт-работилници в гр. Габрово и Казанлък.