“Част от решението” с ABLE MENTOR

В гр. Казанлък за пръв път се представи програмата ABLE MENTOR, която събра на едно място много младежи от града, които искат да научат повече за нея и възможностите, които предоставя.

Виж повече...

Фестивал на българските приказки

Детска театрална студия, с ръководител Мая Стоянова, се завърнаха с много усмивки и незабравими емоции от първото издание на Фестивал на българските приказки.

Виж повече...

БАБС БГ ТЪРСИ НОВИ ПОПЪЛНЕНИЯ!

Популярната група Бабсбг търси нови попълнения. Зоя, Тотка, Йорданка, Дочка и Ани очакват всички пеещи и артистични жени, над 65 годишна възраст, да се присъединят към тях.

Виж повече...

“Върла магесница“

„Върла магесница” от Александър Гергинов е най-новият спектакъл в репертоара на Младежката театрална студия, при НЧ „Искра-1860”. Режисурата е дело на ръководителя на студията Мая Стоянова, а сценографията на Ваня Запрянова.

Виж повече...

Читалище “Искра” откри творческия сезон с празничен концерт

С прекрасен концерт „Пъстроцветни искри“ започна 162-ят художествено-творчески сезон в Читалище „Искра – 1860”.

Виж повече...

Днешният ден е специален, около него грее необикновен ореол

На днешния светъл празник, водосвет за здраве и благоденствие в НЧ “Искра“ отслужи отец Теодор от храм „Успение Богородично“.

Виж повече...

Ден на християнското семейство

Със съдействието на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприян и архиерейския наместник на Казанлъшката духовна околия отец Димитър, тази година Църква и Читалище заедно почетохме Деня на християнското семейство в Девически манастир „Въ

Виж повече...

Участвайте в третото издание на онлайн конкурса за коледна песен на НЧ „Искра”

Всички желаещи да участват, трябва да изпратят предварително заснето едно изпълнение на коледна песен, на имейл: iskra_dpesen@abv.bg, като посочат трите имена и възрастта на участника, както и името на песента.

Виж повече...

Казанлъшките пианисти на Елена Юлиянова с поредни отличия

Пореден успех за възпитаниците от класа по пиано, при ШИ “Емануил Манолов” с преподавател Елена Юлиянова. Талантите на Юлиянова завоюваха 4 призови награди на Първия национален клавирен конкурс ” Неравноделно”, провел се на 26.11 2022г. в Къща – музей “Па

Виж повече...

С „Глория” на Вивалди Смесен хор „Петко Стайнов” чества юбилей

50 годишен юбилей чества на 1-ви декември от 18:30 часа Смесен хор „Петко Стайнов”, при НЧ „Искра-1860”. Събитието е част от програмата Музикални празници „Петко Стайнов“

Виж повече...